Kdo přispěje?:Dokud dýchám, doufám.
Kdo přispěje?
21. listopadu 2019 v 12:19
NórskopreN.
Keď mas nad 10 000€ a vstupuješ do eu musíš vypísať formulár že mas taku hotovost pri sebe. Lenze ona by sa tvárila že nikdy eu neopustila, kedze by cestovala vlakom. Fínska sa tie limity netýkajú ak cestujes v rámci Eu. A to je moj posledný komentár lebo nemienim sa tu hádať o tom čo si môžete prečítať na internete alebo naučiť sa na základnej škole (komentár 12:14)
21. listopadu 2019 v 12:19
Belgie
Jeste jeden dotaz budou po mne chtit podepsat nejaky dokument? Muzou si okopirovat moji obcabku nebo pas? Maji na to pravo?
21. listopadu 2019 v 12:18
ja jsem ta blond
25 000NOK max se muze vyvezt z norska, tj 2 500EU cca
21. listopadu 2019 v 12:18
N.
A ve vlaku by ti je teoreticky mohli vzít určitě taky, stejně jako kdybys jela autem. Ale samozřejmě riziko, že na to přijdou je nižší. Ale náhoda je blbec a mohou mít psa cvičeného na nalazeni větších množství bankovek.
21. listopadu 2019 v 12:17
Belgie
Holky,nasla jsem super apik na airbnb..ne ze chteji 100e denne...mam to vzit nebo hledat po levnejsim?co vsechno po mne budou chtit?? Obcanku? Nebo pas? Dekuni vsem za odpoved
![](/img/smajls/20.gif)
21. listopadu 2019 v 12:16
Nórskopre12:14
Ty si vážne “inteligentná” Norsko je odkedy členom eu? Vráť sa na základnú prosím ta
21. listopadu 2019 v 12:15
N.
To není pravda, pokud by ze Švédska letěla, tak ji ty peníze mohou samozřejmé vzít taky. Finsko je v EU a jajsemtablond podle mě mluví o Finsku.
21. listopadu 2019 v 12:14
Norsko
....lebo Norsko je clenom azie.... odjebalo ma....
Ja milujem tupane co to hraju na inteligenciu
![](/img/smajls/17.gif)
21. listopadu 2019 v 12:05
Nórsko
Jj, kebyže ides vlakom do Švédska, tak Švédsko je v eu tam už tebe ako občanovi eu nemôžu kontrolovať nic a spovedať ta odkiaľ máš peniaze
21. listopadu 2019 v 12:01
ja jsem ta blond
Ano ja také slyšela že ti vezmou vsechno a proto i když jsem vezla třeba jen těch 12 000 tak jsem měla strach ze kvůli 2 tisícům navrch mi vezmou všechno a snažila jsem se tu částku co nejvíce rozdělit, do kabelky, do příručaku, do kapes od bundy a do kapes od rifli a do časopisu, protože myslím že kdyby třeba viděli na scanu větší obnos pohromadě mohli by se ptát kolik vezu a chtít me prohledat. A z toho se pak nevykecas. Poslat si to je také možnost, ale já už i tak poslala dost a vím že tě může napr western bloknout když posíláš hodně a často, a já potřebuji mít tu možnost do budoucna takže jsem to řešila tak ják jsem psala niz
21. listopadu 2019 v 11:36
11:01
Ja by som isla autobusom alebo vlakom.
21. listopadu 2019 v 11:26
N.
Já bych se s nadlimitním množstvím letět fakt bála a radši bych si část poslala, i za cenu poplatků, nebo horšího kurzu. Podle mě, když vy ti na to přišli, tak ti vezmou všechno a ne jenom ten rozdíl. Ale těžko říct, nikdy jsem o nikom, komu se to vyloženě stalo, neslyšela.
21. listopadu 2019 v 11:01
Penize
Holky kdybych nemela nad limit,tak se neptam.. a dekuji vsem tem co mi poradli. Opravdu tu nechapu nějaké holky,co nevěří ze je to možné.. budete se divit ,ale ja jeste v Norsku vydelavam slušně..
21. listopadu 2019 v 09:17
Jak převézt peníze...
Já jsem nikdy zdaleka nevezla nad limit, takže to jsem nikdy nemusela řešit. Ale vždy jsem si myslela, že to na letišti neřeší, pokud nemají podezření, že máte víc. A teď naposledy, když jsem letěla z Eindhoven, přímo přede mnou řvala kráva na bezpečnostní kontrole na tmavšího týpka (vypadal třeba na Izrael) a ptala se ho, kolik u sebe má hotovost. On neuměl moc anglicky, tak mu to furt opakovala (před všemi ostatními- co kdyby si ho pak někdo vyhlídl a na letišti ho okradl???) . Nakonec nějak sesmolil, že kolem 2000 € a ona po něm chtěla, ať je vyndá do krabice, aby šly do scanu samostatně. No nepochopila jsem to. Přišlo mi to maximálně indiskrétní a pokud měli nějaké podezření, že u sebe má moc, tak to s ním mají řešit někde za plentou...
21. listopadu 2019 v 09:12
09 04
Nemyslim si
21. listopadu 2019 v 09:04
Norsko
To to jde v Norsku tak dobre?
21. listopadu 2019 v 02:29
ja jsem ta blond
ted budu rada kdyz povezu par tisic
![](/img/smajls/62.gif)
21. listopadu 2019 v 02:24
ja jsem ta blond
zalezi jak moc mas nad limit, ja jednou vezla 18 000 a mela jsem strach a nechtela to riskovat, tak jsem proste letela 2x, dala jsem cast penez do obalky a nechala je na letisti v uschovne, letela do prahy s druhou casti a tu pak dala do kufru, ktery jsem nechala v uschovne v praze a obratem jsem letela zpet pro ten zbytek a hned letadlem zase zpatky praha, takze jsem v jeden den absolvovala 3 lety, stalo me to o 200 euro vic, ale bez rizika, i tak jsem byla nervozni ze mi v praze do toho kufru treba vlezou, ale nakonec v pohode, jinak holky to davaji treba do rucniku do velkyho kufru, ale uz se mi stalo ze mi finnair ztratil kufr a privezli ho az za tri dny. Zkoumala jsem jestli na skeneru jsou videt penize, nikde o tom nepisou, ale nekde rikali ze by to melo detektovat vetsi mnozstvi penez, co je na tom pravdy nevim. Kdyz jsem vezla treba 12 000 tak ty jsem proste rozdelila mezi stranky casopisu a proslo to. Rikala jsem si ze si ty prachy treba klidne strcim mezi nohy, jen abych je prevezla, ale ono i 3 000 v padesatkach je dost velka rulicka
![](/img/smajls/9.gif)
21. listopadu 2019 v 01:30
Penize
Kam schovat peníze kdyz jedu z Norska a mam přes limit?
20. listopadu 2019 v 23:36
Pre 21:41
Tebe jebe? Ako sorry za vyraz, ale ta baba nemala s touto pracou nic spolocne...a to riziko je vzdy a vsade...ale verim, ze to kazda jedna slecna z tejto prace urcite vie a pocita s tym...ale ako sorry, zbytocne desit kočky tymto clankom...