5. února 2020 v 21:08
Ano, obvykle berou i slečny zijici v CR, i když preferují když jseš v nejakem evropském městě.
Ke castingu:
Poslat opravdu dobre foto a hlavně opravdu dobre vypadat, já se určitě nepovažuju za nějakou topmodelku, ale jsem hezká v obliceji, štíhlá, přirozený typ, mladistvé vypadající. Na tour jsem vydělávala opravdu rakety, i 400tis tydne- to k otazce vzhledovym predpokladu.
Věk 20-34 ale pokud jsi hodně hezká vemou tě i v 40-krainova, veresova typ- sorry nenapadá mě lepší prirovnani
Dále do castingu vyplnit info o sobě a dát si záležet, napsat aspoň pár smysluplnych vět o sobě, budou chtit vědět dosazene vzdělání, certifikáty, zkušenosti, povolání, tak jim musíš být schopná na to odpovedet. Především jim jde o to aby holka měla rozhled a byla inteligentní a tedy schopná vést s klientem rozhovor na úrovni. Bude je zajímat tvoje motivace pro tuto práci a životní cíle atd.
Pokud se jim bude líbit casting, obvykle následuje skype hovor, tam si ověří, že opravdu vypadás jako na foto a že mluvíš plynule anglicky případně další řeči.
Pokud je skype úspěšný, pozvou tě na osobní schůzku, tam hodnotí tvé vystupování, znalost etikety, jak vhodně se umíš obleci a upravit, jestli umíš slušně stolovat atd- prostě zjednodušeně jestli jim neudělaš ostudu když tě někam pošlou.
Pokud projdeš, domluví se termín focení u jejich fotografa, chtějí exkluzivní nové foto až na výjimky, počítej s nákladem 30 000+ ale zase liší se od agentury, někde jim to splatis až z výdělku atd.
Preferuji slečny s full servisem.
Musíš u nich být exkluzivne, tedy nepracovat s nikým jiným, ani jako independent, nebo ti aspoň na to nesmí přijít
Celkove ti budou dávat spoustu dotazu , občas ti dají vyplnit i několik stránek textu, aby zjistily, jak jsi zpusobila, případně našli mezery a dali ti kdyžtak training. Zase lisi se agentura od agentury. Někde je to pohoda na 30min a jinde s castingem stravis hodiny, taky záleží, na kolik si tebou budou jisty.